در این مقاله از آکادمی محسن نصرالهی راهنمای خرید جعبه کیس کامپیوتر و نکات مهمی که قبل از خرید باید بدانید را مورد بحث قرار می دهیم. هنگام خرید سیستم کامپیوتر بیشتر افراد یک CPU، کارت گرافیک، مادربرد خوب، رم و حتی شاید یک خنک کننده مایع نیز انتخاب کند و با هر بودجه ای که باقی میماند جعبه کیس را تهیه کنند؛ در صورتی که توجه به جعبه کیس کامپیوتر مورد نظر اهمیت بیشتری از آنها دارد.
کیس مناسب
بیشتر افراد در هنگام خرید کیس کامپیوتر به دنبال کیسی هستند که نیازهای شان را برطرف کند و برای همه کاری مناسب باشد ولی بیشتر به جزئیات آن مثل تعداد درگاه usb و… اهمیت میدهند، اما باید بگوییم نکات مهم تری در کیس های کامپیوتر وجود دارد که باید به آن ها توجه کنیم، به عنوان مثال فضای داخلی بیشتر برای اینکه دمای کیس پایین تر و خنک تر باشد، امکان مدیریت کابل ها و پنهان کردن آن ها، یا حتی پنل های شیشه های فانتزی و نورپردازی RGB بخشی از این ویژگی ها می باشد. در ادامه به 5 نکته مهم که باید هنگام خرید کیس در نظر داشته باشید بررسی خواهیم کرد.
فرم فاکتور یا اندازه کیس کامپیوتر
در قدم اول برای خرید کیس کامپیوتر باید به اندازه آن بسیار دقت کنید که باید در نظر بگیرید اندازه کیس کامپیوتر شما می باشد. که چندین اندازه مختلف برای کلاس های PC وجود دارد که شامل موارد زیر خواهند بود.
- Full Tower یا برج کامل
- Mid Tower یا برج میانی
- Mini Tower
- Desktop یا دیسکتاپ
- SFF
برج کامل
این نوع کیس ها بسیار بزرگ تر از کیس های دیگر می باشند و متناسب با مادربرد های توسعه یافته ATX هستند. علاقهمندان اسمبل pc که به دنبال فضای بیشتری برای جا دادن قطعات بیشتر هستند و این نوع کیس را انتخاب و از آن استفاده می کنند. کیس های فول تاور برای مادربرد های ATX و همچنین پاور ها ATX بهترین گزینه هستند.
برج میانی (Mid Tower)
عموم افراد از این نوع جعبه کیس استفاده می کنند، زیرا زیاد بزرگ نمی باشد و به طور گسترده در دسترس هستند، و برای مادربرد های استاندارد استفاده می شود. برج میانی میتواند برای مادربرد های کوچکتر هم مورد استفاده قرار بگیرد، اما چون فضای خالی زیاد باقی میماند، به همین دلیل ظاهر جالبی پیدا نخواهد کرد.
Mini tower
در نهایت کیس های Mini tower برای PC های کوچکی هستند، که باید در یک فضای کوچک اتاق نشیمن قرار بگیرد. اگر برای این نوع کیس از قطعات بزرگ استفاده کنید، حتماً به مشکل بر میخورید. در چنین مواقعی تنها راه چاره تعویض کیس یا قطعه سخت افزاری می باشد.
DESKTOP
این نوع کیس به صورت افقی طراحی شده است که مانیتور بر روی آن قرار می گیرد. این نوع PC ها معمولاً در شرکت ها و ادارات استفاده خواهد شد. کیس های دکستاپ معمولاً کارت گرافیک یکپارچه یا آنبرد دارند. متاسفانه PC ها به دلیل کوچک بودنشان اجازه نصب هر سخت افزاری را به شما نمیدهند.
SEF
این نوع جعبه کیس به صورت عمودی قرار می گیرد. این کیس ها اکثر از طرح های مادربرد اختصاصی Mini-ITX کوچکتر از مینی هم استفاده میشود. به طور کلی بخواهیم بگیم یک کیس از مادربرد های بزرگ پشتیبانی میکند بزرگتر از کیس کامپیوتری است که فقط برد های کوچکتر را پشتیبانی میکند. از طرفی یکی که از اندازه مادربرد مشخصی پشتیبانی می کند احتمالا از مادربرد کوچکتر نیز پشتیبانی خواهد کرد.
محل خنک کننده در جعبه کیس
همانطور که می دانید برای خرید کیس کامپیوتر باید به خنک کننده آن توجه کنید. همه PC ها توانایی یکسانی برای جابجایی هوای گرم و خنک سازی سیستم ندارند. کیسی که شما میخواهید انتخاب کنید، حداقل باید دو فن داشته باشد، یکی برای ورود هوای تازه تر به داخل کیس و یکی برای خروجی هوای گرم باشد تا موجب جلوگیری از افزایش دمای بی از حد قطعات و افزایش عمر آن ها شود.
مدیریت کابل
همه افراد با مدیریت کردن کابل هنگام خرید کیس مشکل دارد. بنابراین همیشه باید به دنبال یک کیس با بریدگی در سینی مادربرد باشید، که بتوانید به راحتی کابل را از پشت مادربرد عبور دهید. کامپیوتر مقرون به صرفه معمولاً دارای سوراخ های غول پیکر سادهای در سینی مادربرد میباشد. امروزه بسیاری از کیس ها شامل مدیریت سیم کشی یا کابل را دارند، که کابل کشی شما بسیار تمیز بماند.
پنل جلویی
کیس های کامپیوتر از نظر پنل جلوی خیلی با هم دیگر فرق دارد. اگر دستگاه های خارجی زیادی برای اتصال به عنوان مثال (فلش یا هارد دیسک یا…) دارید، باید هنگام خرید کیس به پنل جلوی کیس توجه کنید. حتی کیس های ارزان قیمت دارای چند پورت USB-A ,Type ۲.۱ در جلو هستند. بسیاری از کیس های مدرن شامل usb-a به usb-c کنترل یا RGB هستند.
ابعاد و طول مورد نیاز جعبه کیس
اگرچه ساخت کامپیوتر شخصی عمدتاً در مورد سازگاری جهانی “plug-and-play” است. برخی شرایط وجود دارد که برخی از اجزا به سادگی در یک مورد خاص کار نمی کنند. این مربوط به ارتفاع فاصله اجزای شما می باشد. اگر خنک کننده CPU بزرگی انتخب کرده اید، هنگام خرید جعبه کیس کامپیوتر با به آن دقت کنید تا فضای مورد نیاز آن در جعبه کیس وجود داشته باشد؛ یا همین امر در مورد کارت های گرافیکی صدق می کنند. بنابراین قبل از خرید قطعات کیس طول و ابعاد را در نظر بگیرید تا بتوانید سخت افزار های سیستم خودتان را به راحتی درون آن جا دهید.
سوالات متداول کاربران پیرامون انتخاب جعبه کیس مناسب برای کامپیوتر
جعبه کیس گیمینگ چیست؟
کامپیوتر گیمنگ یکی از انواع کامپیوتر است که عموما برای اجرای بازی های سنگین به کار می رود و کیس این نوع کامپیوتر ها همانند کامپیوتر های معمولی شامل مادربرد، پردازنده، کارت گرافیک، حافظه، هارد دیسک، هارد SSD، درایو نوری، کولر و پاور می باشد، اما به علت اینکه تهویه مناسب از مهم ترین شرایط یک جعبه کیس گیمینگ است، معمولا این دسته از کیس ها هم بزرگ تر هستند و تعداد فن های بیشتری دارند.
سخن آخر
در این مقاله، به راهنمای خرید جعبه کیس کامپیوتر پرداختیم و فهمدیم که عدم توجه به این موضوع میتوانید موجب احتلال در کار، افزایش دمای قطعات، و یا حتی مسدود شدن راه شما برای ارتقا تجهیزات داخلی کیس باشد که این مسائل به راحتی و با کمی توجه بیشتر به جزئیات قابل اجتناب است.
ممنون که تا اینجا همراه ما بودید؛ مثل همیشه در بخش نظرات پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.